Снимка: БГНЕС
fallback

Този ден е тежък за всички. Аз като бивш пожарникар знам колко е трудно на семействата на хора, които си рискуват живота. Дълбок поклон, съболезнования, съжаляваме за тези мъже, които са загинали днес. Много бих могъл да говоря.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира инзидентът в авиобаза "Граф Игнатиево" при която загинаха двама военни.

"Когато бях премиер отделихме 1,200 млрд. долара за да им купим най-добрите самолети F-16 блок 70, най-добрите хеликоптери "Кугър" и "Пантера". И модернизацията на "Граф Игнатиево"... Много мога да говоря. Но, когато в една държава парата отива в свирката, се случват такива неща като днес. Това ми е най-мекият коментар. Днес ще се въздържа от оценки, полетически коментари по темата. Жалко за момчетата. Винаги, когато се гледа ПР-а, винаги се получава нещо такова", коментира Борисов.

"Мисля, че и аз съм ги виждал тези пилоти. Ако не ме лъже паметта, обучението сега за F-16 на пилотите е 10 милиона на година, 5 млн. долара. Такива пари се инвестират във ВВС.  Кои хора изтриха записите на журналистите на Граф Игнатиево, които са заснели катастрофата със самолета? Защо Главчев и Запрянов се вдигнаха от София, за да замазват нечия отговорност? Уважават се тези офицери, които връщат живи децата на майките им, а не тези, които дават всичко, за да ги обучават", каза той.

Той се оплака от тежкия трафик по пътищата и отново обърна внимание, че строителството на магистрала "Хемус“ е замряло. По думите му дори е опасно да се пътува.

"Истински ме е срам, че вече 4 години международните пътища минават през населените места", обясни Борисов.

"Приемахме всичко предложено от ПП-ДБ и накрая за конституцията, за този хаос, който се създаде, за всичко, само аз поех отговорност, а авторите им се скриха", това заяви Бойко Борисов на брифинг от Силистра.

"Изводът за тези четири години е пълен разпад, пълен хаос. Това ли беше най-важното днес, преди да се разбере дали пилотите са живи. Да ви изтрият записите, да ви заглушат гласа?", попита Борисов по повод инцидента в Граф Игнатиево днес.

В неговото правителство бюджетът за отбрана бил 3,6 млн. лв.

Лидерът на ГЕРБ каза, че и да се опитват да поставят някаква системност в другите партии, те се възползват, за да си правят предизборна кампания с ГЕРБ.

"Имаха пълно мнозинство в парламента, когато ние бяхме изчегъртани. Аз, когато съм управлявал, парите за българите се разплащаха. А сега на всеки за нещо сме виновни за неговите неудачи", заяви той.

"Какво искат да им подкрепя? Смяната на пола е забранена и сега до 18 години. В края на краищата всеки се определя както иска. Тая тема я говорихме, затворихме я", коментира още Борисов.

Той заяви, че е убеден, че ще има стабилност.

"Хората осъзнават, че ако това продължава ще има разпад и ще излязат да гласуват", каза лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Анонимен

преди 5 дни

Да си спомним и за трагедията в Хитрино преди 8 години , когато този човек "управляваше" България и си правеше не по-малък пиар , разхождайки се с ръце в джобовете между разрушените къщи , и говореше винаги в 1. лице ед.ч. Как той ще даде , ще помогне и т.н А сега седнал да поучава , как от трагедии не трябва да се прави пиар.

108

Анонимен

преди 5 дни

"отделихме 1,200 млрд. долара за да им купим най-добрите самолети F-16 блок 70" -- това бяха хвърлени народни пари на вятъра от един престъпник и предател.

107

Анонимен

преди 5 дни

Още трябва да се натиска и ще сбабичосаме банкянското сатанинско създание.

fallback