fallback

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Oще по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

297

не

преди 1 седмица

народът не се снишава пред безобразията,а ги върши,да си купуваш диплома,шофьорска книжка,чичо ти да те назначи на работа,не са ли безобразя,разбира се,че да,това че ги одобрявате не ги прави по-малко гну сни,българина е превъплъщение на безобразието,българин и безобразие са едно и също нещо

296

303

преди 1 седмица

До Хайде бе Ти безполово и бездетно, завиждаш на Радев, че е 100% мъж! Като толкова ти е мъка за първата му жена, ами ожени се нея!!! И на мен Деса не ми харечва, но това не е ничия работа! В еда раздяла има две страни и в двете има проблем! По добре раздяла, отколкото фалшив брак!Писна ми от ***!

295

Хайде бе

преди 1 седмица

До 267Ще ме умориш от смях: "Мъжкар"!!! Боже- човекът завъртял любовница като се поиздигнал, оставил хубавата си жена и майка на децата му заради по-стара и по-грозна ш......., назначил я в службата си на два щата и я уредил със служебно жилище...това ли ви е представата за летец и генерал? Аз пък си мисля, че би трябвало да й наеме жилище и да плаща сам за издръжка. И да не дрънка за снишаване

fallback