Снимка: БГНЕС

Политологът Татяна Буруджиева твърди, че президентът предварително е знаел за състава на евентуален кабинет "Кожарева" и това, което видяхме е спектакъл.

"Президентът не каза на база на какво е взел решение да отхвърли кабинета "Кожарева". Не съм видяла директни връзки на Калин Стоянов, които да съществуват, всичко са слухове. Радев е имал информация какво ще се случи, списъкът с министри му е бил изпратен предварително", каза още политологът пред Нова.

Според нея трудно ще се намери премиер, който да се съобразява с исканията на Радев.

"Отхвърлянето на Стоянов би означавало подкрепа за президента, което не всяка партия би приела", допълни Буруджиева.

Още по темата
Политическият анализатор Слави Василев също е на мнение, че с действията си президентът е върнал топката в НС, защото "депутатите са забъркали каша".

"Цялата държава е във въртележката на конституционните промени, все още се учим ходом. Подписът е на президента, отговорността за този кабинет е негова. Има реални аргументи, които показват връзките на Калин Стоянов с Пеевски. Вътрешният министър може да повлияе на резултатите на една партия. Министърът взе да говори много по-политически, откакто е в служебен кабинет. Радев взема отношение относно апетитите на Пеевски да командва задкулисно. Има огромно нежелание в кандидатите по "домова книга" да заемат поста служебен премиер, за да не бъдат компрометирани политическите им кариери", коментира Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase