Снимка: БГНЕС

“Най-големият проблем ще е да продължим без Нинова по ниновски”, каза бившият депутат от БСП Петър Витанов. Преди дни по време на Националния съвет на левицата той беше възстановен като член на социалистическата партия.

"Една от опасностите би била да не променим политиките си. Лявото в Европа и в света е призвано да решава друг тип въпроси, а не да се занимава с джендъри. Трябва преди всичко да говорим за храната, за страната, за децата, за земята, а не за джендъри. Трябва да се обърне внимание на мерките - демографските, икономическите, социалните, на които трябва да се обърне внимание, здравеопазването, образованието”, сподели Витанов пред БНР.

Според него Корнелия Нинова е докарала лявото до "насипно състояние":

"Състоянието в БСП е плачевно. Въобще лявото в България е на дъното. Надявам се първа стъпка към обединение да е подаването на ръка и връщането на хора, отстранени, изхвърлени, изключени неправомерно от БСП. Да бъдат мотивирани те да се борят и да работят за лявата идея. Аз бих се върнал само когато видя отбора от приятели и съмишленици, защото ние вярваме в колективността, а не в индивидуализма”, каза още Витанов.

Петър Витанов подчерта, че от електорална гледна точки обединението на лявото за предстоящите избори няма да донесе "кой знае колко”. Това може да е декларативна стъпка към широко обединение. Да се върнат и избирателите - това са 1 милион души, които са спрели да гласуват за БСП”, допълни Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase