Снимка: БГНЕС

"София поне още 4-5 години може да кара по инерция от това, което ние сме направили заедно с Йорданка Фандъкова", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Аз знам какво съм заварил от Стефан Софиянски. Булевардите бяха осеяни с дупки, на "Витоша" не можеше да се разминеш от джипове. Най-младият тролей беше по-стар от мен, сега всичко е ново.

Метрото, което сме го направили, е признато от цяла Европа“, заяви Борисов.

Още по темата
Той разкритикува настоящата администрация на столичния кмет Васил Терзиев, че са изсекли дърветата по ул. "Опълченска".

"Ще видите каква ще е София, когато падне първият сняг с тези колчета, но това сме си избрали в София", каза Борисов и добави, че Терзиев ще си отиде както Софиянски и тогава ГЕРБ ще спрат хаоса и ще възстановят реда в столицата.

Лидерът на ГЕРБ призова за сключване на джентълменско споразумение между основните политически партии преди предсрочните избори. Той даде заявка и за промяна на избирателната система и въвеждането на мажоритарен и пропорционален вот, предаде БГНЕС.

"Защо не отиваме към пропорционално-мажоритарна система. Има време. Защо като агнета стоим и чакаме и хвърляме на хората вината за ниска избирателна активност. Да предложим нещо, което да вдигне вота – мажоритарен и пропорционален вот. Ще има повече желаещи, повече личности ще участват", каза Борисов.

Той коментира и думите на Атанас Атанасов от ПП-ДБ. "Генерал Атанасов ще прави мнозинство. С кой? Но те ще опитат тайни задкулисия и това няма да мине като номер. Ще ги пита и Брюксел, и Вашингтон. България е в много, много сериозна криза. Въобще не искам да ви плаша, но ако започна да разказвам ще си развалим настроението. Аз мога да ви гарантирам санирането и силен еврокомисар", каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов поздрави Екатерина Захариева за избирането и за еврокомисар. „Европейската комисия избра кандидата на ГЕРБ, а не този изпратен от ПП“, каза той. Лидерът на ГЕРБ разкритикува позицията на ПП по отношение на избора на еврокомисар, наричайки ги „злосторници“, които чупят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase