Снимка: БГНЕС

“Националният съвет взе решение БСП да се яви на предстоящите парламентарни избори в коалиционен формат”, съобщи временно изпълняващият функциите на председател на "БСП за България" Атанас Зафиров на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Зафиров обясни, че Изпълнителното бюро на БСП е получило мандат да продължи с коалиционните преговори с оглед на притискащото време, в това число и за име на коалицията и за начин, по който да бъде сформирана.

Председателят на партията посочи, че на заседанието са приели и критерии и процедури за издигането на кандидатите за народни представители.

“До 6 септември трябва да приключат номинационните заседания на общинските конференции, а до 8 септември областните съвети на партията трябва да подадат проектолистите, които впоследствие да бъдат окончателно утвърдени от Националния съвет на партията, каза още Зафиров.

Зафиров отбеляза, че няма информация дали Корнелия Нинова ще остане в партията. "Включително и днешното поведение на хората, близки до нея, с изговорените лъжи за липса на кворум ясно показват манталитета", каа още той. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase