Снимка: Bulgaria ON AIR

След като политическите карти са раздадени, на преден план стои основният въпрос как ще се наредят планетите и в чия полза. Пред “България сутрин” астрологът Мира Кунева обясни че между 2024 до пролетта на 2025 година в политическата карта на България ще има трудни Уранови влияния. Те водят до непредсказуемост и несигурност.

"Поради това имаше много изненади, че била ниска избирателна активност; че "Величие" влезли в парламента, но това са типични за Уран проявления - една непредсказуемост. Ситуацията беше астрологически погледнато напълно логична", каза астрологът в предаването.

Според Кунева новият председател на “Величие” е земен тип, който е упорит и целеустремен. За него планетите са добре наредени.

“Аз погледнах Николай Марков и бях силно впечатлена, че той е с три планети в Телец и с Луна в Козирог. Той е силно земен тип, представител на земната стихия. По принцип, нашите политици са били Близнаци, въздушни зодии. Имали сме и огнени зодии. Толкова силно земен човек от много години в политиката не е имало. Земните хора са прагматични, имат си определени цели, те са концентрирани върху това, което искат да постигнат, не се разсейват, не са гъвкави, упорито си ходят по целта", допълни Кунева пред Bulgaria ON AIR.

За аурата на Бойко Борисов астрологът сподели, че вероятно е имал трудни моменти преди изборите. По думите ѝ е напълно възможно до края на месеца страната ни да има редовен кабинет.

“При Бойко Борисов това е илюстрация. В неговия хороскоп има добри влияния, но Юпитер още не е достигнал Слънцето му. При него до май на 2025 г. Юпитер ще бъде даващ му възможност да уреди свои желания и цели. В тази карта не всичко е много спокойно, най-вероятно преди самите избори е имал доста проблеми за решаване. Освен помощта от Юпитер, има да се справя и със Сатурн, което не е много лесна задача", коментира гостът.

Ситуацията в ЕС е сходна с тази в България, смята Кунева.

"Който и да направи правителство, от септември до декември ще се справя с доста сериозни проблеми. Ситуацията есента няма да е никак лесна. Горе-долу е същото в ЕС, както в България - има Уран в труден аспект с Марс в картата си. По същия начин до лятото на 2025 г. носи много предизвикателства, стрес и несигурност в ЕС. Предполагам, че ще го минат и през 2026 г. има доста добри влияния", посочи още астрологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase