Кадър: bTV

„В досегашните парламенти липсваше работа“, казаха пред bTV лидерите на партия „Величие“ Николай Марков и Ивелин Михайлов. Според паралелното преброяване партия „Величие“ влиза в 50-ото Народно събрание.

Още по темата
„Много сме далеч от законодателната власт като държава. Не сме сигурни дали ще се формира правителство. Крайните резултати не са излезли. Що се отнася до законодателство – България е парламентарна република. Приетите закони трябва да се изпълняват“, допълни Николай Марков.

Според него в момента парламентът се е превърнал в гумен печат.

„За начало – как се изпълняват законите? Ще осветлим процеса, по който се контролира изпълнението на законите. Най-лесно е да се правим на писатели на закони“, допълни Марков.

„Ние нямаме съмнение, че България трябва да е в ЕС и НАТО. Сключили сме договори със задължения. Трябва да видим кои „задължения“ ни се вменяват от нашите политици“, каза Ивелин Михайлов.

„Има заплахи. Аз не съм кандидат-депутат. Заплахите идват от управляващи в парламента и които контролират НСО и служби. В кампанията никой не разбра, че съществуваме. Правихме кампания в интернет“, допълни Михайлов от "Величие".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase