Снимка: БГНЕС
fallback

Секционните избирателни комисии (СИК) в София продължават да предават протоколите си. За 23-ти и 25-и многомандатен избирателен район протоколите се предават в "Арена София", а за 24-и - в "Арена Асикс". В "Арена София" първите секционни комисии, които започнаха да предават протоколите си, са от 23-ти МИР.

От 23 МИР 633 СИК трябва да предадат протоколите си, от 24 МИР - 500, а от 25 МИР - 509.

Към 06:45 часа по около 350 секции от 23-ти и 25-и са представили протоколи, показва екрана в залата. Нощта премина без сериозно напрежение.

Почти всяка секционна избирателна комисия има сборни грешки, каза Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК). Витанова обясни, че това е очаквано, защото има два вида избори, четири вида бюлетини и всичко това отнема време. Има много цифри, смятане и разпределяне на преференции, посочи още Витанова.

Преди дни Централната избирателна комисия реши членовете на СИК в страната, които са представили протоколи без грешки, за които Изчислителният пункт към РИК е издал приемо-предавателни разписки, потвърдени от СИК и РИК без корекции и поправка на грешки, получават допълнително възнаграждение в размер на 25 лв. Полина Витанова каза, че има секции, представили протоколи без грешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 седмици

Ето това се наричат "честни избори"! И "перфектно проведен" изборен процес. При една друга (предишна) пълна изборна победа на ГЕРБ преди години зала Фестивална, пълна с представители на изборните комисии кънтеше от виковете им "Мафия! Мафия!". Тогава деятели на ГЕРБ разнасяха чували с избори в нощта, уж за да помогнат

6

Е,

преди 2 седмици

КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ НЕГРАМОТНИ ***

5

Анонимен

преди 2 седмици

Още предават,а обявиха резултатите.И това е при ниска активност.А ако беше висока?В интерес на истината когато отидох да гласувам имаше опашка за разлика от миналия път когато влезнах веднага така че нещо не ми се вярва да в била чак пък толкова ниска избирателната активност колкото казват.

fallback