Снимка: Bulgaria ON AIR

При тази избирателна активност би било странно някой да се радва на резултата. Новата партия може да смята себе си за печеливша, тя излезе и се показа и се заяви, че съществува. Това заяви журналистът доц. Николай Димитров в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"Това ще бъде един изпълнител, който ще запомним с една песен и участие в един единствен парламент. Особено, както всички очакват избори наесен, съмнявам се, че ще успеят да влязат тогава", посочи той.

"Остава да видим дали ще си спазят обещанията, че ГЕРБ и ДПС няма да правят заедно управление. Очаквам от една страна влизането на "Величие" да се използва като част от говоренето, свързано със страховете, че ако не направят правителство - накъде вървят нещата. Друг вариант е да се заиграят с трети", на мнение е журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR пиар експертът Даниел Киряков изрази мнението си, че заиграването със страховете на хората и дезинформацията са оказали влияние върху изборните резултати.

"Месианството в България не е забравено, някои образи са изтъркани, ИТН танцуваха едно лято, бяха на върха на вълната, след това цъкат едни 4%. Появяват се такива малки партии, които имат своето влияние, заради това че говорят, доминират в социалните мрежи. Най-големите губещи сме всички ние, 70% не отидоха до урните", каза Киряков.

Той подчерта, че разговор за политика и политики няма.

"Подаването на ръка ще бъде изиграно през дългогодишния опит на ГЕРБ-СДС във властта. Защо трябва да има нужда от стабилност, след като и в това положение някои партии се чувстват комфортно", коментира пиар експертът.

Доц. Николай Димитров посочи Борисов като победител в изборите. Според него Борисов ще се опита да направи правителство, което няма да се получи, и ще използва това да затвърди ролята си на жертва, която му носи много позитиви впоследствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase