Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ГЕРБ печели категорично предсрочните парламентарни избори у нас. Партията на Бойко Борисов събира 24,5% от гласовете, а втора сила засега се очертава ДПС с 15,8%. Това сочат данните от 65% паралелно преброяване на „Галъп“. Третото място е за ПП-ДБ с 15%, а четвърта сила се очертава "Възраждане" с 14,3%.

В парламента твърдо влизат още БСП за България с 7,8% и Има такъв народ с 5,9%.

Според данните голямата изненада на вота може да е „Величие“, които на този етап преминават 4%-тата бариера с 4,4%. Така е напълно възможно 50-тото Народно събрание да е със 7 формации.

Под бариерата остава „МЕЧ“ с 2,8% и „Солидарна България“ с 1,5%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

Анонимен

преди 2 седмици

До 264 И къде да емигрираме бе ***, като навсякъде вече е зле? Стига сте разчитали да ходите само на метеното ами си оправете собствения двор.

265

30

преди 2 седмици

турското кафе не прощава, остава спомени за цял животДПС до 30 г ще е първа в страната . Евроатлантизъм му викат. ДПС в трройката е национална катастрофа, ГЕРБ+ДПС+ИТН борисов Паша превърна Балкански Поток в Турски Поток, и сега Ердоган ще обират парсата.ДПС,купи изборите чрез ромите и ромските барони. Всички роми, гласуваха за ДПС , 100 лева. Просто има договорка на Борисов и Пеевски за тези гласовеще. Ще организираме референдум след 30 голини за присъединяване на Дунавския Вилает към Тюркие

264

Анонимен

преди 2 седмици

Трябваше да разкарсме всички турци след освобождението. Тия са тумор за обществото ни, само ни прецакват в това дпс

fallback