Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов коментира двучасовата среща между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС в Народното събрание. В нея участваха и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с депутата Делян Пеевски.

В отговор на журналистически въпрос Иванов обясни, че няма значение с кого се договаря съдебната реформа, ако тя е правилно осъществена. За да стане това, трябва конституционна реформа и конституционно мнозинство. Това беше и темата на разговора между водачите на трите парламентарни групи заедно с номинираните за ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел.

Oще по темата
"Трябва да има съдебна реформа, защото хората, когато говорим за какво са излизали, са излизали за съдебна реформа. С кого да правим съдебна реформа, ми кажете, при положение, че има много ясна аритметика на гласовете?", попита той.

"Ние сме казвали винаги, винаги, че ще правим съдебна реформа. Не с кого, а каква! Ако тя е правилната, няма никакво значение с чии гласове", каза Христо Иванов, цитиран от БНР.

"Трябва да има съдебна реформа и ние трябва да положим всички усилия тя да се случи. А това е възможно с гласовете, които могат да бъдат събрани в това НС", обобщи съпредседателят на ДБ.

"Не говорим за възмездие и за вкарване на хора по списък затвора. Говорим за това да имаме независимо правосъдие. Независимо правосъдие не е, нито когато се трупат дела на трупчета и се пазят под миндера за момента, в който потрябват,нито за момента, в който потрябват и започнат да се вадят по същите политически съображения. Искаме и винаги сме искали единствено това - независима прокуратура и независим съд", декларира той.

Възможни са промени в състава на кабинета за втория мандат, информира още БНР. Обсъждат се нови имена за министри на правосъдието и енергетиката, гласи неофициарлната информация.

Все още не е съобщено кога ще бъде общото изявление на ГЕРБ и ПП-ДБ за министерския състав, както и дали са верни твърденията, че може папката с изпълнения мандат да бъде връчена още днес следобед на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

193

Ангелина

преди 8 месеца

"Договаряй се " тогава с педофилите те знаят всички "тънкости" и са "професионалисти- практикуващи " ,за да има "правилно осъществено" законодателство за борбата срещу педофилията.

192

Анонимен

преди 10 месеца

НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Скоро ще дойде НАРОДНИЯТ съд!!!

191

до ББ

преди 10 месеца

бако, беги се изкъпи , че вониш . Че дойде 6ти американски и ще избегат от твоята смрад

fallback