Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е готов на всичко. Неговата цел е да влезе в изпълнителната власт и да получи индулгенция. Това мнение изрази Мая Манолова, част от формацията "Левицата", пред БНР.

Интересно е кои партии биха предали избирателите си, за да съставят правителство начело с ГЕРБ, чуди се Манолова.

Според нея думите на Кирил Петков и Асен Василев отдавна са изгубили достоверност и не изключва възможността да се скрият зад маскировката на експертен кабинет.

Очертава се дясна коалиция и още по-тревожно за българските граждани правителство, смята Манолова и допълни -"то няма да има скрупули да продължи да ни вкарва във военния конфликт, който е на няколкостотин километра от България".

Очертава се кабинет, последовател на интересите на чужди държави, подчерта Мая Манолова.

Още по темата
Тревожно е и заявеното намерение на Борисов за максимум 3% дефицит, изтъкна тя и по мнението ѝ това би означавало рязане на социални помощи и липса на подкрепа за бизнеса.

Не сме доволни от изборния резултат на "Левицата", но очертахме успешен модел за обединение на лявото, посочи Манолова и констатира, че все по-малко хора гласуват за БСП.

"Не сме в БСП, защото не смятаме, че с това ръководство партията е ляво", заяви още тя.

Манолова изрази надежда, че Корнелия Нинова няма да се подреди до Бойко Борисов, ДПС и ИТН, макар че с нейната коалиционна всеядност, има такава вероятност.

"Ако се интересува от мнението на левите избиратели, подобна възможност не би трябвало да й минава през ума", заключи Манолова.