Снимка: БГНЕС
fallback

Предсрочните избори на 2 април може и да не са последните парламентарни за 2023 г., прогнозират политолози.

Наесен в България може да има избори 3 в 1.

Oще по темата
Такова мнение изразиха в Нова Димитър Ганев от "Тренд" и Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл".

Те смятат, че организацията за предстоящите през есента местни избори ще предопредели стратегията на партиите за вота след два месеца.

"Предстоят два месеца, в които ще се отговаря на най-важния въпрос: Кой е виновен за това, което ни се случва в момента", твърди Симеонов.

"Местните избори се оказваха спирачка пред съставянето на редовен кабинет", заяви Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Психолог

преди 1 година

Почнахте ли да облъчвате вече, че и тези избори ще са неуспешни?

23

Гост

преди 1 година

До коментар 21 на ,,анонимен,,Най напред погледни себе си ,и тогава другите.Изречението ти не започва с главна буква ,а накрая се поставя точка.При такъв малък процент гласуващи ,и съответно разпределяне на гласовете с малък процент ,при толкова много партии (съответно в парламента ,само много партии без мнозинство),които се противопоставят една на друга ,и нищо не излиза накрая ,можем да очакваме в бъдеще само избори през кратък период ,с несигурни (временни )правителства.

22

Анонимен

преди 1 година

Има лесен начин да приключим с изборите за парламент още през април 2023 - достатъчно е да гласуват над 60% от имащите право на глас, а не под 40%, както беше на последните избори през октомври 2022 година. При над 60% гласували ще има стабилно мнозинство в парламента, което може да излъчи редовно правителство

fallback