Снимка: БГНЕС

ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, стана ясно на срещата между двете партии, която се състоя днес.

Според Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл болкан", преобладава скептицизъм в прогнозата дали ще има съставено правителство.

"Нашите политици продължават да живеят в нещо като предизборна кампания. Ако пътьом съставят правителство, добре, но се готвят по-скоро за избори, отколкото за правителство. В последните 2-3 години българските политици живеят така. Най-вече политическо позициониране, реклама, но не и реални действия", коментира той пред БНР и изтъкна, че България като национална общност е в много тежко състояние.

Още по темата

"Много малко е колективното сцепление, колективната идентичност и това се задълбочава. България буквално се разцепва на две модни течения – едно столично, прогресивно, западно, и едно по-балканско, тукашно, консервативно. Това разцепване е културно-антропологическо и прави така, че България изглежда поне на две скорости."

Според Симеонов малцина от нашите политици имат чувство за историчност и държавническо място.

От много време политиците ни сърфират върху плаващи пясъци, това им е играта и им се услажда, подчерта той.
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 месеца

Проблема със сегашните политици е, че мислят първо за себе си, после за партията си, чак след това за всичко друго. Те са в постоянна предизборна кампания, парламентаризма се доказва като все по-непригоден за България.

8

Стареца

преди 2 месеца

Британското правителство на Риши Сунак обмисля да се откаже от схемата за настаняване на бежанци от Украйна, съобщава таблоидът The Sun.. . . . . . .Британският премиер Риши Сунак и британският канцлер Джеръми Хънт отчаяно се опитват да закърпят дупка от £50 млрд. в бюджета. . . . . . . .Един от начините да направят това е да се спре приемането на бежанци от Украйна, съобщава The Sun.

7

Българин

преди 2 месеца

Държавата върви надолу. При това от около 20 г. След избирането на някакъв си ужким цар за министър председател, повечето европейци се чудеха що за държава е България, монархия, република или бананова република. Политиците се мислят за богоизбрани, а не за избрани от народа. Този същият народ, който вече дори и не иска да гласува. Страх ги тресе депутатите и техните политически лидери. Остава само мултака Рашидов да издекламира "Аз съм българче".