Снимка: БГНЕС

Какво ще правят „Продължаваме промяната“, ако вторият мандат стигне до тях? Ще върнат веднага мандата или ще търсят същото, което търсим ние с контактните групи? Въпросите отправи бившият транспортен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

Той увери, че няма реваншизъм в действията на ГЕРБ. Имаме всички основания да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа депресия след тежка зима. Да си мислим, че едни нови избори ще променят картината, но те ще доведат до все по-силно чуване на гласовете, че моделът трябва да се промени, коментира Желязков в студиото на bTV.

Според Желязков и БСП, и ДБ се държат като присъдружни на ПП. Български възход на Стефан Янев е прагматична политическа информация с умерен лидер и Желязков не се учудва от тяхната политическа позиция. Всяка партия, която ще подкрепи или се откаже да подкрепи, ще носи отговорност за едното и за другото, отбеляза бившият транспортен министър.

Още по темата
ГЕРБ ще участва в разговори за съставяне на правителство и с другите мандат, ако се стигне до тях и няма да се държат сръдливо. Има шанс за правителство и с първия, и с втория, и с третия мандат. Всички взаимно трябва да намерим решението за съставяне на правителство, а не кой има повече мускули и кой не, каза Желязков.
Идеологическите различия с „Възраждане“ недопускат да се мисли за колаборация под каквато и да било форма. ГЕРБ имат различия с „Възраждане“. ГЕРБ настоя за широко правителство, в което да се отдръпнат лидерите на политическите партии. Политическите разговори за съставяне на правителство не трябва да спират, категоричен бе Росен Желязков.

Желязков посочи, че служебният транспортен министър Христо Алексиев и вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов спокойно могат да бъдат в следващ кабинет. Ако ПП не гледат само пъпа си, а гледат по-реалистично, че животът не е предизвикателство, което е дадено само на младите, биха узрели за несръдливо поведение, по мнението на Росен Желязков.

Той добави в заключение, че не би станал отново министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase