fallback

"Продължаваме промяната" категорично отказа да води преговори с ГЕРБ за съставянето на кабинет.

"България трябва да има стабилно управление. ГЕРБ беше партията, която хвърли страната в спиралата на изборите. Сега трябва да поемат своята отговорност и съставят правителство. Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични", заяви новоизбраният депутат от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Г-н Борисов е като ветропоказател, сменя позицията си за минути", посочи политикът от ПП.

Oще по темата
По думите му на България ѝ е необходима изцяло нова политика, за да може да догони напредналите европейски страни и да стане справедливо място за живеене.

"Държим в България да възтържествува правото. За да се случи това, трябва да има работеща Антикорупционна комисия и да създадем механизъм за разследване на главния прокурор", подчерта Сабрутев.

Той не пропусна да подчертае още, че по времето на управлението на ГЕРБ пенсиите са увеличени с едва 3%, докато "Продължаваме промяната" са били на власт за няколко месеца те са скочили с 20 на сто.   

В ефира на Bulgaria ON AIR той не отговори конкретно с кого би се коалирала "Продължаваме промяната" за съставянето на евентуален кабинет.

"Ние не държим нито съдебната система, нито прокуратурата. Други са партиите, които държат уж независимите системи. Това трябва да се промени в България, за да се стигне до така необходимата промяна в България", смята гостът.

Сабрутев заяви още, че "Продължаваме промяната" биха разгледали предложението на "Демократична България" за предоставяне на оръжия на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

ЧЧЧ не са токсични,

преди 1 година

но са за изтрезвителното. Ще се връткат избори, докато антиотровно трио ЧЧЧ си постигне целите: ЧЧЧ са "Чорапа - Черепа - Чашков". Тримата ще управляват, а Ст. Софиянски, верен фен и на тримата, плюс че е сват на Рашков, ще бъде избран за министър-председател, макар последните трима да са излъготили Радев за президентска република. Радев врътка партии, докато не стане на тяхната. ПП са на свободно падане, че не върнаха Черепа на бял кон и за Рашковите издънки.

146

Анонимен

преди 1 година

До АнонименТи си *** гербаджия

145

Анонимен

преди 1 година

Герб едни самолети от съюзна държава не могат да купят, тръгнали да критикуват образованите и интелигентни хора.

fallback