Снимка: БГНЕС

България отива към нови избори, прогнозира политологът Любомир Стефанов. Според него политиците не са си научили уроците, а литерите трябва да поемат отговорност да съградят съсипаното през годините.

Още по темата

"Политиката без диалог е изключена. Политиката от древни времена се разбира като начин на преговори в общността за избиране на такъв, който да облагодетелства всички. Когато партизанстваш и радикализираш гражданите на войнстващи племена или агитки, не можеш да очакваш обратен резултат. Колкото и пъти да ходим на избори и да се държим по този начин, резултатът ще бъде този", заяви пред Нова тв Стефанов.

По думите му, от "Продължаваме промяната" са като " сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле". От своя страна ГЕРБ се опитвали да демонстрират държавнически подход, зад който прозират ясни намерения – да не се отстъпва лидерството.

Стефанов обаче припомни какво се е случило с Реформаторския блок и с Патриотичния фронт в такава ситуация.

"Всички останали имат не 1 на ум, а 21 на ум", коментира Любомир Стефанов и припомни, че досега третият мандат винаги се дава на третата политическа сила, която след тези избори е ДПС.

Според него , ДБ има шанс да направи нещо, но това е свързано с намирането на четвърти, защото трима очевидно не стават. "Това ще е много сложно ходене по бръснача", коментира политологът и допълни, че президентът също има роля за насипното състояние на българските политици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase