fallback

Трудни избори за БСП, като социалистите останаха пета политическа сила след вота в неделя.

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да подава оставка и заяви категорично, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС.

Oще по темата
"Първата политическа сила трябва да направи всички усилия да състави правителство. Това е отговорното и държавническото поведение. Видяхте, че БСП по този начин се държахме в предходния кабинет", коментира Борислав Гуцанов от БСП в "България сутрин".

Според него има няколко варианта за управление на страната след изборите.

"С "Продължаваме промяната" имаме диалог, така че с тях, ако се стигне до втория мандат, ще водим разговори. Ако има трети мандат, дано да не се стигна до това, също ще водим разговори. Не виждам как би могъл да стане разговор с ГЕРБ. С ДПС нашите отношения са силно охладнели. Остават останалите политически партии. Въпрос на държавническо поведение и мъдрост. Може да сте сигурни, че това, което зависи от нас, ще бъде направено, без някои компромиси, които са недопустими", каза Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се говори за това накъде върви България и кое е най-важното за тази зима - за БСП е да няма енергийна криза, да няма хора, които да умират от студ и глад и да има мир. Той поясни, че са очаквали да вдигнат резултата си на тези избори, защото благодарение на БСП са се направили неща, които предходното правителство не е успяло за пълен мандат.

"Не считам, че е в криза БСП. Необходими са безспорно сериозни укрепителни мерки в БСП, за да можем на следващите избори да направим резултат, който да бъде достоен. България се нуждае от една модерна левица, която мисли за държавата, каквато е БСП. Имаше силно концентрирана атака към БСП. Стана така, че голяма част от кадрите, назначени от БСП, бяха освободени през периода на служебния кабинет. Аз не видях от служебния кабинет и от Радев атаки към ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". Нещата бяха концентрирани основно към БСП и малко или много към "Продължаваме промяната", изтъкна Гуцанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Колко са недосетливи. Радев подкрепя само Копейкин. Него не критикувал нито веднъж, нали и според двамата юначаги "Крим е руски".

25

Дякона

преди 1 година

Вариантите ви за управление са като на разбита подводница - бавно и към дъното :D

24

Анонимен

преди 1 година

На следващите избори ще гласувам за онези, които обещаят да забранят проруските партии със закон.

fallback