Снимка: БГНЕС

И този път ромите решиха да не упражнят правото си на глас. В Бургас избирателната активност в ромската махала бе изключително ниска, а секциите улиците и избирателните секции останаха празни.

"Изключително слабо! За разлика от предния път, този път е направо трагедия. Нямаме почти никакви хора. Времето е хубаво, хората са разочаровани, тази машина много ги тормози…", коментира секретарят на СИК в кв. "Победа" Виолета Скочева.

Наско е един от малцината, който идва да гласува. Казва, че след акциите на полицията срещу купуването на гласове, в махалата се страхуват.

"Напрежението от миналата седмица. Тези натиски, тези обиски напред-назад, тези жандармерии... Аз не можах да разбера защо така в махалите настискат и правят акции, и то за няма нищо", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Част от магазините за хранителни стоки, които МВР запечата още преди вота две в едно, все още са затворени. Сигналите бяха, че в тях се дава стока на вересия срещу глас за определена партия или кандидат за президент. МВР - Бургас се оказа безспорен шампион по разкрити престъпления с 27 досъдебни производства.

Междувременно, доброволци алармираха, че в секции в селата в Руенско се нарушава законът и се говори на турски език.

Членове на СИК помагали на възрастни хора да гласуват. От РИК Бургас не откриха нарушения.

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 1 година

Като нямат стимул - кебапче, кюфте, ромите не гласуват. Може би за това част от политическия ни елит искат да имат за гласоподаватели само роми. Евтино ще ги държат на власт.

49

имам обяснение

преди 1 година

Защо любимият на всички бургаски кмет...беше непобедим...защото всички роми гласуваха за него....Браво Рашков. Изведнъж се оказа, че за Тиквата и неговите ллииижааччччи гласуват само роми и турци, аутсайдерите в живота и сбъркани неграмотници и простаци. Има шанс родината....

48

Анонимен

преди 1 година

Сега най късно Баце трябва да е разбрал и да разбере, че вече е късно за спасение! Никой няма да идва да го спасява и то най вече от ЕС Е.Н.П. И сега на него с двеста! Той се оказа наистина не умен, защото можеше да духне и да си харчи откраднатите кюлчета и банкноти в някоя дестинация, дето не предават посетителите си! Неговия легендарен нюх на съхранение му изигра тук гадна шега!