Снимка: БГНЕС
fallback

Честито на победителите, всички се надяваме, че ще се сбъднат техните обещания за следващите пет години, а не моите прогнози от последните седмици. Това каза кандидатът за президентът проф. Анастас Герджиков на пресконференция след края на втория тур на президентските избори.

Той посочи, че резултатът е такъв, защото с Невяна Митева не са достигнали до сърцата на всички българи, но и че хората не вярват вече на никого.

Няколко неща ни попречиха - това, че през цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили през последните 5 години, непрестанно повтаряха, че сме свързани с дадени партии и хора, това не е истински дебат, каза още той

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, подчерта Герджиков. По думите му вътрешният министър е бил говорител на предизборния щаб.

Гласът на ДПС се раздели сравнително равномерно между мен и г-н Радев, каза още той.

Според него обаче истински големият проблем е ниската избирателна активност.

Въпреки всичко това, което направихме, не остана без резултат. Повлияхме значително за промяна на политическия стил и поведение - изведнъж всички кандидати заговориха за обединение, каза Герджиков и допълни, че според него това ще остане и се вижда и в поведението на партиите, които за момента оставили разделителните линии.

Той увери избирателите си, че гласовете им ще продължат да се чуват.

Това, което е сигурно, е, че няма да поема по пътя на политиката. Естествено, че ще се върна в университета, заяви още Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

О,Шипка-радефф

преди 2 години

АЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ , К"ВО ША ПРАИМ С "ПАРТИЗАНИТЕ " ?

140

Достойнсто?

преди 2 години

Интелигентен мъж с достойнство не ходи да плаче и се оправдава във всички телевизии и радиа след загубата си! Би трябвало да я посрещне с достойнство и публично да признае загубата си и поздрави лично победителя.

139

Анонимен

преди 2 години

У нас отдавна обществото не обича хората на науката, което ама хич не е добър атестат за това общество. То и затова си е на тези нива и "просперитет".

fallback