Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ЦИК публикува решението, с което официално обяви избирателната активност и насрочи нов избор за президент и вицепрезидент на 21 ноември.

От общия брой избиратели - 6 691 150 по данни от ГД "ГРАО", участие в изборния ден са взели 2 687 307 избиратели. Избирателната активност е 40,50 процента.

Oще по темата
Според обявените резултати на вота на 14 ноември кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова получават 49,42 процента, а Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева - 22, 83 на сто. Двете кандидатпрезидентски двойки отиват на балотаж.

При произвеждане на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката допуснатите кандидати имат право да отправят обръщения в програмите на БНТ и БНР на 19 ноември, последен ден на предизборната кампания в рамките на 10 минути за всеки един от тях, се посочва в друго решение на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

минувач

преди 2 години

Е как 6 691 150 избиратели при 5 милионно население??? Като махнеш и тези под 18 години - остават сигурно 4 милиона. Някъде се 'губят' почти 3 милиона избиратели!

15

нищо неочаквано

преди 2 години

Ръчното преброяване си съвпадна с машинния протокол. Резултатите бяха очаквани, последица от настроенията през последните дни. Жените гласуваха за Кирил, както преди това за ББ. Просто сега той е по-млад и по-красив. БСП загубиха около 2% - 3% заради машинния вот.

14

Нагласиха я

преди 2 години

..и избирателната активност. Аз мислех, че ще я изкарат около 50% но явно им се е видяло прекалено груба тази фалшификация и са посмалили малко. Ами съда ако (теоретично) постанови ново преброяване - опааа ами то няма какво да преброим - вервяйте ни!

fallback