Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"За пореден път не се обръща внимание на избирателните списъци. Според тях към 6,7 млн. са имащите право на глас в България, което е абсурд. През септември от НСИ съобщиха, че населението ни е около 5,7 млн., което означава, че с право на глас са около 4 млн. Крайно време е да се обърне внимание на този факт", каза психологът проф. Людмил Георгиев.

Според него предпочитанията на хората към ПП са резултат от желанието им вече да има редовно правителство.

"Това, което от ПП предлагат, е типично американски прагматичен подход за решаване на проблемите - проблемът се идентифицира, събират се експерти, които предлагат начини за разрешаването му и се върви към неговото решаване. Тук няма ляво - дясно", допълни той пред БНР.

Проф. Георгиев подчерта, че пътят за решаване на вътрешнопартийните проблеми на партиите от лявото и от дясното политическо пространство е в отговорност и загриженост към ситуацията в България - съставяне на редовно правителство.

"Корнелия Нинова успя да преобърне позициите на други формации, които да идентифицират БСП като партия на промяната, а не на статуквото, никой досега не е правил това. Парадоксът е, че въпреки това ѝ се поиска оставката", смята психологът.

Той е категоричен, че ако и този път няма правителство, ще настъпи тотална партийна разруха: "Винаги съм смятал, че тази партийна система на т.нар. "демокрация" е овехтяла".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase