fallback

Общ преглед

Макар и официалните резултати от изборите да не са обявени от ЦИК, консултациите за бъдещ кабинет започнаха от днес.

Три срещи белязаха първия ден от преговорите за съставяне на правителство, като победителите в парламентарния вот от "Продължаваме промяната" проведоха разговори с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

На тях е взето решение експерти от четирите парламентарни групи заедно да работят по управленска програма, съобщи самият Кирил Петков.

Oще по темата
Лидерът на ПП подчерта, че "общите събрания" имат за цел "много конструктивно коалиционно споразумение", което да бъде подписано от всички. Асен Василев определи срещата като ползотворна и посочи, че са срещнали съгласие от другите 3 партии.

"Искаме да направим А отбора на България. Всеки от нас носи огромна отговорност България да се управлява от коалиционно правителство", посочи Петков и продължи:

"Хубавата новина за всички гласоподаватели е, че всяка партия осъзнаваше колко важен е процесът. Ще бъде всичко общо, няма да сме поотделно, всички заедно ще влезем в това".

Съпредседателят в оставка на Демократична България Христо Иванов също коментира срещата.

"Ще отнеме време, целта е да има много добре разработен план за работа, който да бъде публичен. Видяхме доста примери за това как може да не се направи правителство", посочи той.

По-рано днес от партията на Кирил Петков и Асен Василев проведоха разговори и с  "Има такъв народ" и БСП. Както бе обявено в изборната нощ, към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

С "Възраждане" разговори също няма да се водят, след като "Продължаваме промяната" не приеха условието на националистите да отпаднат абсолютно всички наложени мерки срещу заразата от коронавирус.

Всичко за преговорите вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

326

Не, на нацизма!

преди 2 години

Махнете нацистките партии от "Продължаваме промяната", защото ще страдате и плачете много, махнете ги! Партията БДФ - български демократичен форум е УЛТРАНАЦИСТКА партия и е част от ПП, тя е наследник на ултранацистко-фашистката партия по времето на Хитлеризма - "Съюз на българските национални легиони" - СБНЛ, това означава убийства,терор и побои на хора, махнете нацистите, докато не е късно, изхвърлете ги!МAХНEТE НAЦИCТИТE!

325

Не, на нацизма!

преди 2 години

Мaхнeтe нaциcткитe пaртии oт ПП!ПП нe e цeнтриcткo-лявa кoaлиция, кaктo oфициaлнo ca нaпиcaли, a са съcтавени от пaртиятa нa Мocкoв и Цeцo, от либeрaли, кaктo и пaртиитe нa фaшиcти, нaциcти, ултрaнaциoнaлиcти, cъздaвaт пaртии, кoитo ca дeрибeйcтвaли и убивaли пo врeмe нa фaшизмa, тe ca зaбрaнeни в цял cвят, реанимират ги, щe имa кръвoпрoлития aкo ги ocтaвитe, мaхнeтe ги! Тaкивa партии, се състоят от хoрa, които ca мнoгo aгрecивни, бият и убивaт хoрa, ако не искат да бият, ги принуждават дa гo прaвят, мaхнeтe ги!Махнете нацистките партии от "Продължаваме промяната", защото ще стра

324

пияница мистик

преди 2 години

Въртяха, сукаха, накрая БСП пак във властта в нова тройна, май четворна даже коалиция :))) Да ви имам промяната, глупаво българско племе

fallback