Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

При обработени 75.69% протоколи от избирателните комисии "Продължаваме промяната" остава категорично първа политическа води на проведените парламентарни избори с 25.34% от гласовете. Следват ГЕРБ-СДС – 22.43% и ДПС- 13.68%.

Българската социалистическа партия е четвърта сила с 10.35% от гласовете. Партията "Има такъв народ" събира 9.74% от гласовете.

Oще по темата
Още две партии влизат в парламента - "Демократична България" с 5.92% и Партия "Възраждане", получила 4.97%.

Останалите политически играчи на вота твърдо не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.40% от гласовете, а подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 22.41%.

Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните са гласували 12.37%. Костадин Костадинов от "Възражане" събира 3,99% от вота, а Лозан Панов – 3,32%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Жалко

преди 2 години

Бьлгарският народ масово гласува за -дпс и техните патерици - герб-сдс

36

Анонимен

преди 2 години

нинова позор оставка и затвор

35

Анонимен

преди 2 години

Какви бяха тези социологически прогнози дето даваха на ПП 15%, що за методика ? За ГЕРБ почти познаха, но за БСП също не уцелиха.

fallback