Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че подава оставка. Това обяви самият той в социалната мрежа Facebook.

Причината за това са слабите резултати на политическата сила на изборите в неделя.

„Днес проведохме изпълнителен съвет на „Да България“ и се обединихме около мнението, че  резултатът ни е изключително лош и трябва да се носи отговорност. Днес аз си подавам оставката като председател на „Да, България“. Колегите ми от Изпълнителния съвет също си подават оставките“, съобщи той.

Иванов призна, че председателят на партията носи най-голямата отговорност и заради това напуска поста, но ще остане ръководител на партията в оставка, докато не се избере ново ръководство.

Според него спадът на броя на гласувалите за коалицията спрямо предишните избори е голям удар.
„Демократична България“ е коалиция, в която инвестирахме всички заедно с ДСБ и колегите от "Зелено движение" като инструмент на трайно представителство. Никой друг обаче не се заема за трайно представителство на демократичната общност. Призовавам да пазим инструмента, защото знам какво костваше на всеки. Благодаря на колегите Атанас Атанас, Владислав Панев и Борислав Сандов заради мъдростта и труда, отдадеността, с която заедно работихме.

Иванов съобщи, че ще има Национална конференция, но преди това ще бъдат проведени редица дискусии накъде ще върви „Да, България“, за да бъде взето и решението за новото ръководство.

„Ние трябва да продължим да се борим за доверието в името на каузите си, защото продължаваме напред“, обобщи той.

Другото решение, което ще трябва да вземе Националната конференция за даване на мандат за подкрепа на правителството, което ще бъде излъчено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

Давидков

преди 2 години

Христо Иванов не решава нищо сам. Явно това е нареждането на олигарха Иво Прокопиев.

263

Анонимен

преди 2 години

Театър... Ха-ха-ха.

262

Анонимен

преди 2 години

А Славчо няма ли да подаде оставка? Май само той остана.

fallback