Снимка: ЦИК
fallback

Според данните за гласовете извън страната, при обработени 78,89% от СИК протоколите ДПС получават 41,57% от гласовете зад граница в изборите за Народно събрание, "Продължаваме промяната" - 20,36%, а "Има такъв народ" - 10,42%, съобщават от Централната избирателна комисия.

Oще по темата
При обработени 78,89 на сто от протоколите на секционните избирателни комисии /СИК/ ГЕРБ-СДС получават 7,91 на сто от гласовете на избирателите в чужбина, "Демократична България - Обединение" - 7,71 на сто, "Възраждане" - 5,84 на сто, "БСП за България" - 2,38 процента, а "Изправи се БГ! Ние идваме!" са с 1,22 процента.

В изборите за президент и вицепрезидент според данните за гласовете извън страната при обработени 78,89 на сто СИК протоколи кандидатпрезидентската двойка Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова имат 41,40 на сто.

Следват Румен Радев и Илияна Йотова - 35,20 процента, Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева - 8,73 процента, Костадин Костадинов и Елена Гунчева - 4,70 на сто, а Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе - 4,63 процента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 2 години

До 99 Анонимен Трябва да се забрани на хора които не живеят постоянно в България да решават съдба й! Който иска нека се върне границата е отворена.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . За каква граница говориш бе комунисте, в ЕС няма вече граници! Но за умствено скопени е трудно да разберат - с извинение за скопени изплъзна ми се! ЕС е единна територия, а Турция е в Европа, но не в ЕС! Когато живееш постоянно в една страна член на ЕС е все едно, че живееш в България, но малко по далеко!

94

ПФу

преди 2 години

Далаверата от на Славчо 2те седмици в парламента... Върна чалгарина секциите в Турция... ИТН=ДПС!

93

Анонимен

преди 2 години

До Проста сметкаКъде ги видяхте тези 6 милиона българи? Ясно е, че избирателните списъци са неверни. Няма начин да има толкова гласоподаватели, при положение, че се топим с всяка изминала година. Това го казвам с огромно съжаление, но е факт ...

fallback