Снимка: БГНЕС
fallback

Не секва притокът от хора, които желаят да подадат своя глас в секциите в Турция. В двете секции в квартал "Авджълар" в Истанбул на миналия вот гласуваха 1200 души, сега се очаква техният брой да достигне 3000.

Вотът протича с намеса на членовете на Секционните избирателни комисии при гласуването с машини, дълги опашки и посещения на представители на властта и на политическите партии в Турция, предаде БНР.

Oще по темата
В съседката ни има открити 126 секции, някои хора чакат над 3 часа, за да стигнат до урната.

Членове на секционни комисии масово не спазваха указанията да стоят на 2 метра от машината, на моменти дори те работеха с машината вместо избирателите.

По обяд гласуването заприлича на политически митинг - на посещение в "Авджълар" дойдоха кметът на квартала Туран Ханчерли, представител на областната управа от управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и представители на опозиционната Републиканска народна партия и Партията на бъдещето на бившия премиер Ахмед Давутоглу, предаде още кореспондентът на БНР.

В Бурса, където има 35 секции опашките също са дълги, разказва д-р Юксел Йозкан, който е депутат в турския Меджлис.

На въпрос каква е прогнозата му за избирателната активност той отговори: "В Бурса мисля, че над 40 ще е, около 50%, така изглежда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Щ. Младши

преди 2 години

България се нуждае от Българи- не се нуждае от "Български граждани"!

67

Анонимен

преди 2 години

До кога хора които не са българи ще се мешат в българската политика. Не е нормално хора които не обелват дума на български да влияят на избора за парламент в България. Хора които имат български паспорти, но не се чувстват такива само спъват и пречат за развитието на страната. Това трябва да се прекрати. Българите четат и пишат на български.

66

до 80

преди 2 години

Не, драги. Тепърва ни предстои събуждане. Такива, като вас, най-после ще разберат, че са станали убийци, или в по-добрата ситуация, вредни хора. Не толкова за себе си, колкото за другите. Запишете си г някъде

fallback