—нимка: Ѕ√Ќ≈—

Ќе секва притокът от хора, които жела€т да подадат сво€ глас в секциите в “урци€. ¬ двете секции в квартал "јвджълар" в »станбул на минали€ вот гласуваха 1200 души, сега се очаква техни€т брой да достигне 3000.

¬отът протича с намеса на членовете на —екционните избирателни комисии при гласуването с машини, дълги опашки и посещени€ на представители на властта и на политическите партии в “урци€, предаде ЅЌ–.

ќще по темата
¬ съседката ни има открити 126 секции, н€кои хора чакат над 3 часа, за да стигнат до урната.

„ленове на секционни комисии масово не спазваха указани€та да сто€т на 2 метра от машината, на моменти дори те работеха с машината вместо избирателите.

ѕо об€д гласуването заприлича на политически митинг - на посещение в "јвджълар" дойдоха кметът на квартала “уран ’анчерли, представител на областната управа от управл€ващата ѕарти€ на справедливостта и развитието, както и представители на опозиционната –епубликанска народна парти€ и ѕарти€та на бъдещето на бивши€ премиер јхмед ƒавутоглу, предаде още кореспондентът на ЅЌ–.

¬ Ѕурса, където има 35 секции опашките също са дълги, разказва д-р ёксел …озкан, който е депутат в турски€ ћеджлис.

Ќа въпрос каква е прогнозата му за избирателната активност той отговори: "¬ Ѕурса мисл€, че над 40 ще е, около 50%, така изглежда".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase