Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Социолозите отреждат четвърто място за "Има такъв народ" (ИТН) в следващия парламент, но според  кандидатът за депутат от гражданската квота на партията Ива Митева на терен вижда друго – широка подкрепа от страна както на млади, така и на по-възрастни хора.

„Имаше момент на първоначално отдръпване, но след като започнахме да обясняваме защо се стигна дотук, ми се струва, че хората ни разбраха“, каза Митева пред bTV.

Относно поведението на ИТН в бъдещия парламент тя каза, че те ще бъдат по-смирени и диалогични.

„Непрекъснато призовавам за култура на диалога, защото без изграждането на тези мостове няма как да вървим напред. Парламентът при всички случаи ще бъде фрагментиран. Може би дори и по-фрагментиран от предишния. Затова и всеки глас е ценен“, смята Ива Митева.

Тя заяви, че няма притеснения относно евентуални манипулации с машинния вот на предстоящите избори.

„Смятам, че ЦИК е независим орган и ще произведе едни честни и прозрачни избори. Машините показаха, че работят. Софтуерът е настроен правилно, съобразен е с Изборния кодекс и не би трябвало да има никакви манипулации“, на мнение е Митева.

В 47-ия парламент ИТН ще настоява за изцяло професионална ЦИК, деполитизирана и с 9-11 членове, за да се премахнат всякакви съмнения за политически намеси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Dinosaurus

преди 2 години

Пуделче дедово, а Сл.Триф ще извади ли 200-250 милиона за провалените два предишни парламента? Наказва ни за недостатъчна подкрепа и разбиране с пари от нашия джоб, що ли? Той е свикнат да му се плаща за шоу, а не той да прави нещо на ползу роду. И защо смятате, че имате някакво понятие от политика, икон0мика, здравеопазване? Това не е чалга, ИЗЧЕЗВАЙТЕ, да не ви помогнем !!!

54

ковид 21

преди 2 години

Собственикът на ЕКОНТ дал още 200 000 лв. на Кирчо и Ко/Ко/рчо. Явно - никога вече ЕКОНТ.. Обявявам им бойкот. а Ива Митева е трябвало да посещава логопед като малка. Сега е късно..

53

Анонимен

преди 2 години

Коректора подвежда хората които бързат и не доглеждат. Така се бъркат дори имена и се променя смисъла. Не на зелените сертификати не на терора.ИТН ми се струват по умерени и предсказуеми. Но не всички ми харесват. Мика не ми допада но Тошко е добро момче от Ямбол е имам му доверие.

fallback