Снимка: Facebook
fallback

В склад в София се съхраняват 228 нелегални машини за гласуване. Това обявиха от ГЕРБ на изнесен брифинг пред склад на ул. „Подп. Васил Златарев” 44А в столицата.

По думите на Бойко Борисов това е опит за нов Костинбродски сценарий. Според него машините са минали през митниците, докарани са тук и са в същия склад, в който трябва да са узаконените машини. "Това са нелегални машини! Кой разреши тези нелегални машини да бъдат внесени в официалния склад, който държавата използва за изборите?", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов информацията им е подадена от висши държавни полицейски служители, които ги уведомили, че в склада пристигат кашони с машини.

"Тези 228 машини са извън държавната обществена поръчка, с която са купени машините за изборите. 1600 е официалната обществена поръчка. Какво налага да бъдат доставени допълнителни 228 машини с неизвестно предназначение? 228 машини по 1000 гласа правят 228 хиляди гласа – една парламентарна група. 228 хиляди гласа променят драстично изборния резултат", каза лидерът на ГЕРБ.

"Не случайно партиите около Радев се врътнаха за броенето на контролните разписки. Партиите около Радев и Рашков не искат да има контрол над резултатите от машините", добави той.

"С тези машини могат да правят каквото си искат. Дали вече не им е инсталиран същият софтуер, като този на легалните машини? Сертифицирани ли са тези машини? Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. Можем да ги наречем "бели“ и "черни“ машини. "Черните“ машини не са част от договорите на ЦИК със „Сиела Норма“. Докарани са в България, минали са пред митниците и оттам хората на Рашков ги карат тук, при "белите“ машини", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му ЦИК са сигнализирали за това ДАНС и ясно са посочили, че не е известно предназначението на тези 228 машини. Лидерът на ГЕРБ показа и писмото на ЦИК, изпратено до ДАНС, в което пише, че има нови машини в склада, "които не са част от доставката по Договор № 38 от 19 октомври 2021 г. между ЦИК и "Сиела Норма" АД и не е известно тяхното предназначение".

Борисов предложи на журналистите да влязат и да направят проверка в склада, като обяви, че в момента, в който са пуснали прессъобщението за брифинга, от склада са започнали да изнасят кашони.

"Какво има в тези кашони? Дали не изнасят тези нелегални машини? Не знаем какви машини са изпратени в чужбина. Дали не са ги подменили?", каза той.

"Паралелно с тези машини, българският данъкоплатец трябва да знае, че депутатът от БСП Петър Кънев, ще печати хартиените бюлетини и протоколите за изборите, за което получава милиони", добави лидерът на ГЕРБ.

Преди дни Борисов алармира, че софтуерът за машинното гласуване се пипа.

Тогава той разкри, че от партията са хванали манипулацията, чрез която гласове от ГЕРБ отиват автоматично за "Има такъв народ", а друг определен брой гласове от БСП да отиват за "Изправи се! Ние идваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

423

Анонимен

преди 2 години

Ограбили държавата ***,трябва да бъдат съдени,осъдени,за да се успокоят хората.Като разбеснели диви ***,тичат по села и градове,да ломотят за машини измислени от сополите собствениците,за да се скрият чувалите,саковете,пълни с парите на обруленият ни народ.Няма друга държава,с толкова объркан и необразован политически народ.Протяга ръка нашенецът за 30-лева,купуват го и след изборите започват псувните,клетвите за лошия му живот.

422

Iozeff

преди 2 години

До Зна се Важното е герберския народ да не отиде до урните! Останалите знаем за кой да гласуваме!

421

Iozeff

преди 2 години

До Изборите са менте Единствения комунист който познавам,това е толупът от Банкя!

fallback