Снимка: БГНЕС
fallback

По отношение на енергийната криза, служебното правителство можеше да действа много по-добре. До следващия кабинет държавата е оставена на спекулативни цени на тока. Дотогава безработните се увеличават, инфлацията расте и т.н. Заради ГЕРБ ние плащаме на ЕРП-тата. Що се касае до препълнените болници – при здравната криза трябваше да се подходи по друг начин. Да има по една инфекциозна болница в град, която да поема COVID болните. Можеше да се подходи по-добре. Зеленият сертификат е една практична идея, реализирана по един много нескопосан начин. Този сертификат беше въведен като условие за пътуване. Това заяви пред бТВ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му партийната подкрепа за Румен Радев за втори мандат продължава. „Румен Радев имаше доблестта да застане на страната на гражданите по време на протестите. Като президент, в ситуация, в която трябваше да се действа, той постъпи мъжки. Искрено се надявам да има правителство от третия опит. Мотивацията и посоката ни са към смирението. Ще бъдем по-смирени с разговорите си с останалите“, уточни Йорданов.

Според него най-логично е следващото правителство да е коалиционно. Всяка част от коалицията щяла дa има своята тежест спрямо броя на депутатите си, каза той.

По отношение на днешното решение на ВАС, с което бе отменено решението на ЦИК в частта, в която е предвидено след броенето на контролните разписки данните да се вписват в протокол, неразделна част от протокола, отразяващ резултата от гласуването чрез машини, Йорданов обясни, че ЦИК са морално задължени към българските граждани да направят една голяма представителна извадка, за да знаят българите, че всичко е честно.

„Контролните разписки могат да се сравнят с резултата от машините. Това е контролен механизъм, нищо друго. Според Изборния кодекс решението на ЦИК задължаваше всяка комисия да брои разписките. Това щеше да забави процеса безспорно. Водещ щеше да е машинният протокол. Нашите колеги в ЦИК са си взели решението. Те гласуваха първо за 100% сравняване. Снощи са гласували против в чужбина да има 100% сравняване“, каза Йорданов.

По думите му, ако разписките се разминават като бройка, това означава, че някой е махнал разписка. Тоест, тук намесата е на някой от комисията. Но според него това не е водещо в закона. Ако човек е сигурен, че няма бъркане в софтуера, всичко щяло да бъде наред, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 2 години

Троянски кон ли сте или не сте?

71

Анонимен

преди 2 години

тоше стига се пеняви! Никой не те пита!

70

Анонимен

преди 2 години

Тошко сам се пострига, сам да се обгази! Ненужник!

fallback