Снимка: БГНЕС
fallback

БСП не подкрепя позицията на ИК на Радев относно решението на Конституционния съд по казуса "Кирил Петков", стана ясно от позиция на социалистите, разпространена до медиите.

Във връзка с решението на КС по казуса с гражданството на Кирил Петков, Инициативният комитет на Радев и Йотова, в който участваме, излезе с позиция. Като приемаме необходимостта да се реагира на решението и като приемамe основните елементи в тази позиция, не смятаме за удачно тя да се обявява от името на ИК без да е съгласувана с членовете му, се чете в позицията на социалистите.

Oще по темата
"Ако беше съгласувана, вероятно щеше да бъде по-солидно мотивирана", подчертават от "Позитано" 20.  

"Възразяваме, също така, Инициативният комитет да се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и "Продължаваме промяната". Защитата на правата, включително политическите, на българските граждани, живеещи в чужбина, са и трябва да останат приоритет на българската държава", пише още в позицията.

От БСП уточняват, че не приемат „внушението, че върховният закон на България, който всъщност гарантира тези права, е причина за тяхното ограничаване”. “Казусът тук не засяга стотиците хиляди български граждани, защото те не са извършили престъпление. Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър. Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд”, се чете в позицията на БСП.

Социалистите заявяват още, че очакват Кирил Петков да се извини на президента Румен Радев, че го е подвел и че днес тези негови действия се отразяват негативно на предизборната му кампания.  

"Ние в БСП подкрепяме кандидатурите на Радев и Йотова, поемаме негативи в името на общата победа и затова очакваме ИК и неговото ръководство да не стъпват на полето на парламентарната кампания в подкрепа на конкурентни формации", завършва позицията на тримата представители в Инициативния комитет, излъчени официално от БСП - Проф. Радослав Гайдарски, Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова.

Още реакции след решението на КС вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Кире я им тегли една

преди 2 години

Много е впечетляващо че се впуснаха да проверяват имал ли е наш Киро двойно гражданство когато е бил назначен за министър. Никой обаче не тръгна да му проверява делата, одеалата и козирката, аджеба като министър какви ги е вършил. Автоматично го награбиха че е лъгал а щом лъже значи краде, и после щом краде начи па мое и да убива. И двете групи играят един танц "Нищо за Кировата конкретна работа"

118

Пенсионер

преди 2 години

Както винаги БСП лицемерни Кирчо виновен, Радев- не.

117

Анонимен

преди 2 години

И сега, Фигурантът да очаква всички онези *** и подложки, които (уж) го подкрепяха, да се отдръпнат или да снемат доверието. Българинът е пословичен предател, за власт и пари ще ти забие ножа в гърба. А простолюдието е пословично в това днес да вика "осанна", а утре "разпни го"....

fallback