Снимка: БГНЕС
fallback

За първи път в 30 годишната ни демократична история ДПС вади свой кандидат за президент. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води битката за "Дондуков" 2. Последното социологическо проучване го слага на трето място – след проф. Герджиков и преди Лозан Панов.

Интересна прогноза за Румен Радев, който събира над 51% и има шанс да спечели още на първи тур.

"Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е дълбок политически ход от страна на ДПС. Чрез него избирателите на партията питат сънародниците сидали ги приемат за равни", това каза в ефира на NOVA заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него Карадайъ е политик от изчезващ вид, който е преминал през всички етапи на живота и развитието си с труд и упоритост. Политикът вярва, че е дошъл момента да се провери дали българите могат да изберат за държавен глава човек от ДПС.

 "Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра. Той не бе медиатор между политическите партии", изрази мнението си за настоящия президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да действа по време на криза, а служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Йордан Цонев заяви, че за ДПС темата "Пеевски" е затворена, но се притесняват от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът "Капитал", който е разцепил СДС и НДСВ.

"Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на светло този кръг, което му спечели врагове, които вадят лъжлива информация за него или премълчават истината, като досиетата от "Пандора" за офшорнитет му компании, които той е декларирал", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

Спомни си името, с което Й.Цонев е известен в България - Данчо Ментата, припомни си и факта, че е вторият човек в ДПС - една протурска партия и това е достатъчно да не му обръщаш внимание. Единственият, който се съюзи с ДПС, е бившият възпитаник на Магнаурската школа - Симеоново Б.Борисов.

78

ББ

преди 2 години

дпс-гроб...почти убиха България,разпродадоха животите на предците ни на..скрап,създадоха имидж на Народа ни..като на ..роби...крадци..единствените крадци са политическата мафия...пеевски свали доган...ДПС корпорацията ограбваща цяла държава...Народа на България...е в ръцете на неграмотният и алчен...пеевски...пазен он гешев..ако сте пичове да си върнем прокуратурата..да свалим гешев и да си върнем ..България!Честта и Достойнството си..от нас зависи!...ако ви дреме ..гешев оставка!в затвора!

77

ББ

преди 2 години

ДПС-Гроб...са като...Ескобар...безмилостни,търгуват контрабанда и...Ескобар бе и депутат бре,сеят смърт и корупция,беззаконие и безправие,насаждат...неграмотност,зависимости...фашизъм в 21 век...финансиран и подкрепян...от ЕС,Европейските Народи не са преживявали подобен позор и предателства от политиците си!ЕС се превърна в...финансиращ мафията!никой в ЕС не говори за отговорност...съд...справедливост...откровенно съучастие в престъпленията на мафията!Бог да пази САЩ...последният защитник....

fallback