Снимка: БГНЕС
fallback

"Демократична България" спечели делото в Административен съд – Стара Загора срещу решението на РИК да откаже вписването на листата за парламентарните избори на 14 ноември, съобщиха от партията.

По този начин ДБ ще се яви с листи във всички 31 многомандатни райони.

Oще по темата
"Това решение е много важно, защото дава право на десетки хиляди хора, които гласуват за „Демократична България“ да ни подкрепят. Дава възможност на нашата прекрасна листа в Стара Загора да участва в изборите. Но то казва и нещо друго – че в демократична България и в Европа не може да се отказва правото на хората да гласуват, колкото и да е неудобно на силите на статуквото", заяви Христо Иванов.

Според съда е абсолютно необосновано и несъответно на доказателствата твърдението на РИК „че предложението за регистрация и пълномощното не са подписани, а върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване на представените книжа“.

Съдът потвърждава това, което се казва в жалбата на "Демократична България", а именно: че председателят на РИК е отворил файловете и е видял, че са подписани с електронен подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Пацо

преди 2 години

Ама те тия защо изобщо се бутат да ходят на избори?

29

Васко

преди 2 години

Съдията сигурно си е казал, че и да ги пусне и да не ги пусне е все тая

28

Анонимен

преди 2 години

Значи, всички българи може да НЕ СПАЗВАМЕ срокове за входиране на документи и Закони! Честито българи, Лизан Панов пак уреди удобно за партийката си съдебно решение.

fallback