Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ остава без регистрирана листа с кандидат-депутати в Стара Загора, след като ЦИК потвърди решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора по казуса.

От "Демократична България" са представили документи без ръчни подписи, а само със сигнатури на електронен подпис. В изборния кодекс не е посочено използването на електронен подпис, аргументираха отказа си РИК-Стара Загора.

От обединението внесоха жалба срещу постановения отказ за регистрация. На днешното заседание на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова определи като резонни дадените от Районната комисия указания в хода на процедурата по регистрация на листата с кандидати. 

Стоянова подчерта, че в жалбата, подадена от водача на листата на обединението Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са коригирани едва след края на срока, който изтече в 17 ч. на 12 октомври.

"Считам, че решението на РИК-Стара Загора е правилно“, заяви в изложението си Камелия Стоянова, цитирана от БНР.

В хода на дискусията Цветозар Томов оспори мотивите, с които районната избирателна комисия е отхвърлиха регистрацията. При проведеното гласуване мнозинството в ЦИК подкрепи решението, с което се отказва регистрацията на кандидатската листа на "Демократична България“ в старозагорски избирателен район.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

 

Коментари Напиши коментар

37

КопеуетоГнусно

преди 1 ден

Правете си сметка колко голям некадърник е Пинокио,щом едни читави документи не може да подготви за регистрация,а е тръгнал с амбицията държава и народ да управлява!?

36

Анонимен

преди 1 ден

Ха-ха-ха! И тия шмaтки искат да управляват държава.

35

Анонимен

преди 1 ден

Чудесна новина в този кофти ден...