Снимка: БГНЕС
fallback

Върховният административен съд отхвърли жалба на ВМРО срещу кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе за уседналостта ѝ.

Според ВАС "жалбата е процесуално недопустима" и я оставя без разглеждане.

Oще по темата

От ВМРО твърдят, че при регистрацията на Мария Касимова-Моасе не е изпълнено конституционното задължение: Да е пребивавала фактически и трайно на територията на страната през повече от половината за всяка от петте години преди датата на изборите.

Самата Касимова-Моасе отхвърли обвиненията.

"През всичките тези години съм живяла дори повече от шест месеца всяка година в България, така че тези нападки са безпочвени. Съпругът ми Стефан имаше бизнес в чужбина, занимаваше се с отдаване на къща под наем в туристическия сезон и редовно пътувах, за да го виждам и да му помагам", написа тя във Facebook.

"Съобразно разпоредбата на чл. 321, ал.3 от ИК отказът за регистрация на президент и вицепрезидент на републиката може да се обжалва пред Върховния административен съд, от което следва, по аргумент от противното основание, че позитивното решение на ЦИК - това за регистрация на президент и вицепрезидент, не подлежи на съдебно оспорване", аргументира се съдът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Иван Хаджиев

преди 2 години

МАРИЯ ХЮЛИ / ХИНДО/ КАСИМ / ОВА/ МОАСЕ ИЛИ МОШЕТУРКИНЯ, ЖЕНЕНА ЗА ЕВРЕИН, ЖИВЕЕ ОТ 6 ГОДИНИ В ИСПАНИЯ, ДВОЙНА ГРАЖНАДКА, ЧЕТЕ МОРАЛ НА БЪЛГАРИТЕ И ПИШЕ СТАТИИ ЗА НАС КАТО ТВЪРДИ, ЧЕ "БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТИ И МРЪСНИ" П- НАИСТИНА НАГЛО СЪЩЕСТВО

46

Анонимен

преди 2 години

"Съобразно разпоредбата на чл. 321, ал.3 от ИК отказът за регистрация на президент и вицепрезидент на републиката може да се обжалва пред Върховния административен съд, от което следва, по аргумент от противното основание, че позитивното решение на ЦИК-това за регистрация на президент и вицепрезидент, не подлежи на съдебно оспорване"???? Моля, напишете имената на съдиите от ВАС излюпили тази простотия! Аз съм български гражданин, и искам да знам Моасе отговаря ли на изискванията в Конституцията

45

Анонимен

преди 2 години

Само да не седнат преди да съм станал...

fallback