Писателят и журналист Мария Касимова-Моасе официално е кандидат за вицепрезидент на Лозан Панов.

 
Интервюто с нея в ефира на Bulgaria ON AIR бе придружен от жестомимичен превод по нейно желание.
 
"Жестомимичният превод е една от моите каузи. Глухата общност у нас е много голяма, това са 100 000 човека и не е честно те да остават изолирани. Аз съм майка на дете с глухови проблеми и това не PR акция", уточни Мария Касимова-Моасе.
 
Касимова-Моасе е получила лично обаждане и покана от Лозан Панов да се включи в битката за "Дондуков" 2.
 
"Ние с него не сме се виждали на четири очи, в ролята си на журналист съм запозната с неговата работа. Смятах, че се обажда за консултации по етикет и протокол, с което се занимавам. И бях изненадана от поканата да бъда негов кандидат за вицепрезидент", разказа Касимова-Моасе.
 
Тя споделя, че е приела поканата, защото от "Дондуков" 2 ще има възможност да реализира каузите, които защитава от години.
 
"Аз нямам нужда от кариерно развитие, не работя като политик. Като гражданин и журналист съм поставяла въпроси и имам възможност да бъда много по-влиятелна и да ги постигна. За мен е въпрос на отговорност да го направя, особено в екип с човек, на когото имам доверие, като Лозан Панов", обясни кандидатът за вицепрезидент.
 
"Ние бяхме номинирани от Инициативата "Правосъдие за всеки". Смятаме, че трябва да се говори честно, открито, с думите, с които говорят хората. Аз не владея политическия жаргон. Искам да водим позитивна кампания, да не хвърляме обвинения срещу другите кандидати. Това мога да си го позволя в ролята на журналист, но сега не е редно да спъвам другите кандидати и да хвърлям обидни думи по тях. Ще казвам аз какво мога да направя, какви са моите идеи", категорична беше Мария Касимова-Моасе. 
 
"Никога не може да вземеш решение, ако не си чул мнението на няколко страни по даден случай. Аз не се виждам като човек, който ще взима еднолични решения. Ще разчитам на експерти. Щом съм тръгнала да тичам по пистата, значи съм преценила, че мога, но с подкрепата на компетентни хора", добави кандидатът за вицепрезидент.
 
Тя сподели още, че очаква конструктивни дебати с другите кандидати за вицепрезидентския пост - Илияна Йотова и полк. Невяна Митева. 
 
"Виждам едни много борбени жени с кариера и история. Не бих застанала срещу тях да говоря измислени неща. Надявам се на спортсменско състезание. Не мога да кажа на хората, които са ги издигнали, че тяхното решение не е добро", заяви Мария Касимова-Моасе.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

24

!:

преди 10 месеца

Все си мислех, че тия са палячовци, но те са нещо много по-лошо. Двойката Панов-Моасе със сигурност е най-гнусната в цялата политическа история на страната. Та този няма нормален, който да го харесва, а госпожата от години бълва жлъч и омраза срещу българите у всичко българско в един конкурентен сайт. Това е някаква пародия, ако не е , то със сигурност е подигравка с тези, които са вярвали на Иванов.

23

избора не е лош

преди 10 месеца

До kirilПанов не е глупав!Ама изобщо!Я помисли,защо е този абсолютно неподходящ избор,м!?Не ти ли напомня на избора на оная герберка срещу Радев!?Още от сега ще ти кажа,че Радев ще спечели!За съжаление в България все още управлява ДС!

22

Анонимен

преди 10 месеца

Ужас!!! Най-върлата-бясна феминистка Моасе иска да става вице президент! Да пази Господ, защото не само истанбулски конвенции и извратени закони срещу мъжете ще има, а ще започнат анминистративни репресии срещу всеки хетеро-мъж! Ще е престъпление по закон да си хетеро-сексуален мъж и ще трябва да се представяш, като жена, ако искаш да оцелееш. Баща и Хиндо беше много добър човек, да почива в мир, но тая не заслужава дори и отрова да и дадеш, за да се самозатрие. Злобата и към мъжете е неописуема