Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Разликата между ГЕРБ и БСП е над 8 процента в полза на партията на Бойко Борисов и тази разлика е нестопяема, сочи последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг проведено в периода 6-10 октомври и реализирано със собствени средства на агенцията.

Oще по темата

На 24,2% от гласовете на хората може да разчита коалицията ГЕРБ-СДС, а левите - на 15,8 на сто. Трета политическа сила е „Продължаваме промяната“ с 12,8%, каза директорът на центъра Юлий Павлов, цитиран от БНР. 
Следват "Има такъв народ"  с 11,7%, ДПС с  11%, коалиция "Демократична България - обединение" - 10,3.

"Коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" е с 3,2%, което означава, че към момента не влиза. Всички останали са под 2 процента", допълни Павлов.

Според изследването на Центъра за анализи и маркетинг за Румен Радев казват, че ще гласуват 49,5%, за Анастас Герджиков - 22,3 на сто, а за Мустафа Карадайъ - 9,1 процента.

Юлий Павлов е на мнение, че Румен Радев трудно ще спечели президентските избори на първия тур, защото кандидатите са много и гласовете се разпиляват.

Прогнозата е, че балотажа ще е между сегашния държавен глава и ректора на Софийския университет. 

Проучването е проведено в периода 6-10 октомври и е реализирано със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Мунчо

преди 2 години

ке падне...ха ха

216

Анонимен

преди 2 години

Благодарение на МЗ и МОН и бездействието им за първи път аз ще гласувам за Герб! До сега смятах, че по - зле от ББ и компания няма, но те доказаха обратното на 100%. Социалната им политика 0. Родители на деца в училище под карантина като контактни, дори болничен нямат право да ползват. Радев, яд ме е на мен си, че гласувах за теб! Не, че имаше алтернатива тогава. Руската политика локдаун няма да има, ваксинирайте се не е да нас!

215

Анонимен

преди 2 години

ПО-ПРИНЦИП СОЦ-ПРОУЧВАНИЯТА СА С НИСКА ВЕРОЯТНОСТ ЗА СБЪДВАНЕ, ПОРАДИ ЕЛЕМЕНТАРНАТА ПРИЧИНА - LACK OF MONEY. КАТО РЕЗУЛТАТ СТАТИСТИЧЕСКАТА ИЗВАДКА НЕ УДОВЛЕТВОРЯВА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ, А САМО ГРУБО ОЧЕРТАВА ТЕНДЕНЦИЯТА НА РАЗВИТИЕ - ДЕВИАЦИЯТА НА ИЗВАДКАТА НАДВИШАВА 10-15 %. ТОВА ИМА ЗА РЕЗУЛТАТ + - 5-10 МАНДАТА ЗА ПАРТИЯ. ТАКА, ЧЕ КАКТО КРИТИЦИТЕ, ТАКА И ЕКЗАЛТИРАНИТЕ НЯМА КАК ДА СЕ ОРИНТИРАТ ПО ТЯХ. ПРОСТО ДА СЕ ПОСМЕЕМ НА БИСЕРИТЕ.

fallback