От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Коментари Напиши коментар

257

Анонимен

преди 1 месец

Василев, влизаш в състезанието, но ти си съден за измама, а Кирил Петков се изложи с Декларация с невярно съдържание. Авторитета ви се сгромоляса. За мислещите хора всичко е от значение.

256

Електра

преди 1 месец

Първи *** друг път, гледайте да вземете електората на Дай България като на Мая Галева, че може и да си останете 6 ти...

255

анонимен

преди 1 месец

Абсолютен мошеник е този. ИТН казаха цялата истина за него в парламента. Очаква ни съдбата на кораба Вера Су ако направят правителство.