Снимка: Bulgaria ON AIR

Разочарована ли е Мика Зайкова от политиката и успяла ли е да съхрани бунтаря в себе си?

Тя отново ще е кандидат-депутат от листите на "Има такъв народ", беше най-колоритният депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание и изгони скуката от залата с чувство за хумор и човечност.

"Отивам с надежда, защото трябва да направим правителство. Виждате, че се задават кризи – Ковид, икономическа криза, социална криза. Виждате какво става с тока, с водата…", посочи Зайкова.

Доайенът в два парламента каза, че не се чувства политик и не крие разочарованието си.

Още по темата


"Политиката, за съжаление, би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко и затова предпочитам да ме считат за експерт. Имаше моменти, в които ми беше много неприятно, защото, макар че съм била в синдикат и в синдикатите сме по-войнствени, обичам добрия тон", сподели бившият депутат от групата на "Има такъв народ".

Най-големият ѝ критик е нейният син, който живее в САЩ и е наблюдавал работата ѝ в парламента. Тя е категорична, че е успяла да съхрани бунтаря в себе си. На същото мнение са и колегите ѝ синдикалисти.

"Винаги си е била бунтар! Тя винаги си е била такава и се надявам, че ще бъде решаващ глас и в следващото НС", сподели Иван Костадинов.

"Като характер – весела, доста колоритна беше!", изтъкна Тодор Иванов.

Мика Зайкова признава, че чувството ѝ за хумор невинаги я е спасявало от безсмисления диалог, който се е водел в парламента.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева поBulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

53

ПроСоТо

преди 1 месец

ей сега изгледах видеото.....Малко се посмутих че не си е обръснала мустака,ама.."Старост-нерадост", казват хората..Хареса ми едно определение на колега долу:..-"Старческа хиперактивност"...Много е прав..

52

шимпанзетата от ИТН

преди 1 месец

се оттекоха в канализацията, Ивето Митева се прибра на село да дои кравите, само дъртата вещица още я показват по медиите.

51

Анонимен

преди 1 месец

тоя дрът вампир що не си гледа внуците?