Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив
fallback

Лидерът на ДБ Христо Иванов ще покани кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски на дебат. Двамата водят листите на своите политически сили във Велико Търново.

"Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация", каза Христо Иванов, цитиран от БГНЕС.
Според него, вадейки Пеевски на преден план, ДПС му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

Oще по темата

"Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори", каза още Иванов.

"ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим", коментира още Иванов пред медиите в старата столица при регистрацията на листата.
"Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост," каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на ДБ след изборите.

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и "немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Деси

преди 2 години

Що не го покани преди, като беше силен политически?

29

1

преди 2 години

До някой,*** ти ли произнесе присъдата на Пеевски,а колкото до поканата,Пеевски отговорил ,може,но срещата трябва да бъде в "Росенец"на кафе с бяло сладко ,и сладолед от "МАРАШ"

28

някой

преди 2 години

Този Иванов отдавна е пробит.... никой не кани престъпници на дебат.. така "дарителя" с многото кредити става равен с него... легитимира се като важен негов опонент и колега... да отиде "дарителя" да дебатира с Американците... или Иванов с някой затворник..

fallback