Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога Калоян Методиев партийната система е доста разбита.

Той смята, че в момента опасността е кампанията за парламентарните избори да не бъде захлупена от президентската кампания, която е по-ефектна заради мажоритарния вот за определени кандидати.

Още по темата

„Да, президентът Румен Радев е активната фигура в момента, намираме се в ситуация на перманентни избори, партиите са в криза, назначава се втори служебен кабинет, но той е провален. Това е първият служебен кабинет, който е прокризисен, изкарва хората на улицата, неслучайно този потъващ кораб се превърна в символ на това управление“, коментира Методиев пред bTV.

Според него дори и новият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ не е толкова успешен и го определи като краткосрочен.

“Тези двама господа всеки ден са свързани с някакви скандални проблеми“, посочи Методиев.

Според него след като и Делян Пеевски, и Николай Младенов в момента са извън политическата актуална ситуация, едва ли огласяването на имената им с офшорки от „Пандора пейпърс“ ще окаже влияние върху предизборната кампания у нас.

Той смята, че влияние може да окаже огласяването на имената на икономически субекти, които са свързани с някои партии.

Коментари Напиши коментар

120

тя

преди 1 месец

Как разбра ,че ПП не е толкова успешен ?

119

Анонимен

преди 1 месец

Краткосрочен проект с една цел, вземи парите и бягай.

118

555

преди 1 месец

90те години в БГ. дойде един месия от Русия -Кашпировски,който се опитваше да ни внуши,че чрез внушение даже от тв екрана ще направи така,че болестите ще изчезнат.Разбира се болестите не изчезнах даже се увеличиха.Сега негови български злонамерени последователи се опитват да ни внушат,че ще излекуват обществото от кражби ,корупция,шуробаджанащина и какво ли не. Не забравяйте, че природата винаги създава определен % крадци,убийци,изнасилвачи гейове-то е генетично заложено и сладките думи са лъжи.