fallback

След като два поредни парламента не успяха да намерят формулата за управление, на 14 ноември следва трети опит за тази година. Възможна ли е следизборна коалиция на така наречените партии на протеста и промяната в 47-то народно събрание?

"Казахме ясно, че смятаме за ключово да се осъществи дългосрочно партньорство между "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ИБГНИ. Възприехме ентусиазирано идеята на ДБ да има общи листи за изборите. Това беше програма максимум, за да сме сигурни, че ГЕРБ няма да се първа политическа сила", заяви председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е много трудно някой да догони ГЕРБ в битката за първото място след изборите. Делчев смята, че от "Има такъв народ" не са се възползвали от шанса си, а сакото на първа политическа сила им е изглеждало голямо.

"Те отказаха да играят по нормалните и логични правила на политиката да се направи коалиционно правителство. Идеята е сключване на споразумение между партиите на промяната след изборите", каза още бившият депутат от коалицията ИБГНИ в студиото на "България сутрин".

Делчев посочи, че според него е логично ГЕРБ да издигнат Бойко Борисов за кандидат за президент.

"Когато си юнак и твърдиш, че набиваш всеки, срещу когото се изправиш, трябва да излезеш смело срещу опонента си. Търсят вариант да подкрепят друга популярна личност, което не е признак на смелост. Това е началото на края на ГЕРБ. Очевидно в ГЕРБ вече липсват силни фигури", коментира Делчев.

Още вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

тя

преди 2 години

Дай Боже !

33

Боби

преди 2 години

Всяка коалиция с ДБ ще бере ядове...

32

Инженерка:

преди 2 години

До ГЕРДЖИКОВ СПРЯ РАДЕВТИ ОТ КОЕ ПСИХО СИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!

fallback