Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

С нова обществена поръчка ЦИК обмисля да купи повече от 1600 допълнителни машини за изборите на 14 ноември.
По прекратената вече поръчка за доставка на машини бяха планирани 1 600 устройства, но заради прогнозата на социолозите за по-висока избирателна активност на изборите две в едно, вероятно новите машини ще са повече.
Министерството на финансите е гарантирало, че ще покрие разходите, но все още няма прогнозна стойност.

Oще по темата

ЦИК вече отказа регистрация на една партия, подала документи за участие в изборите за Народно събрание. Това е "Гражданска платформа Българско лято". Към заявлението не е приложено удостоверение за актуална банкова сметка съгласно изискванията на Изборния кодекс.

"За президентските избори са се регистрирали, като някои са под условие все още, 12 партии и 5 коалиции. Това са общо 17 потенциални участника. За парламентарните избори са съответно 21 партии, които са получили или имат шанса да получат регистрация, и 7 коалиции, общо стават 28 като максимален възможен брой. Тази справка не включва регистрирането на инициативни комитети за издигане на независими кандидати, където срокът не е изтекъл", каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР.
.
До този момент 2 инициативни комитета са подали документи за регистрация, за да издигнат независими кандидати за президент и вицепрезидент на републиката.

На 12 октомври ще има окончателна яснота за броя на кандидатпрезидентските двойки.

Още днес ЦИК ще активира електронната услуга за подаване на заявления за гласуване в чужбина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

безпартиен

преди 2 години

Е,то беше,беше,ама хората на Радев са шампиони.За няколко месеца цените скочиха до небесата.И това с машините е върхът на безобразието!И като тръгнат да ми разправят вицове как хартиените документи били ненадеждни ми иде да запитам защо тогава има книги на по няколко века и са използваеми? Аз лично имам от 1945 година книга и е перфектно запазена.Един документ на хартия ще надживее поне 20 харддиска-обзалагам се на това!А и разликата в цените е космическа!

16

Анонимен

преди 2 години

МФ готово да плати! А аз готов ли съм да си платя парното? Или ли мен никой не ме зачита? Ами ако аз и всички като мен не отидем да гласуваме? Тогава Европа ще ви даде червен картон! Вие и ние, вървим заедно, не ни пренебрегвайте, защото първият ритник ще ви го дадем ние! Много близо сте до това.Много близо!

15

Анонимен

преди 2 години

на всяка поръчана машина по едно летящо хвърчило на батерии за дронаджията

fallback