Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати в 46-ото Народно събрание, а ГЕРБ-СДС - 63, обяви Централната избирателна комисия окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в следващия парламент.

Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36 народни представители, на "Демократична България" - от 34, на ДПС – от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" - от 13.

Броят на действителните гласове с отбелязан вот в квадратчето "Не подкрепям никого" е 35 201. Няма избрани независими кандидати. 4-процентната бариера за влизане в парламента е 109 266,8 гласа.

В решението на комисията е и разпределението на мандатите на партиите и коалициите по многомандатни изборни райони.

След разразил се скандал ЦИК взе решение да уважи заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов желание да не бъде обявяван за избран за народен представител, предаде БНР.

Първоначално комисията отказа да уважи заявлението на Борисов, но след прегласуване в крайна сметка беше взето решение той да не бъде обявен за депутат. Също след прегласуване такова решение беше взето за Илко Стоянов от листата на партия "Има такъв народ" в първи изборен район-Благоевград, избран за кмет на община Благоевград.

ЦИК одобри и заявленията да не бъдат обявени за избрани за народни представители на Николай Колев от листата на ДПС от 27-и изборен район Старозагорски и за Григор Горчев от листата на ГЕРБ-СДС от 15-и изборен район Плевенски.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова благодари на колегите си за усилената работа.

Коментари Напиши коментар

139

ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ!

преди 3 седмици

РЕЗУЛТАТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪЩИТЕ--ЗА ДА СЕ ОСИГУРИ , ЕДНОЛИЧНАТА ВЛАСТ НА СмРАДЕВ!

138

ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ!

преди 3 седмици

МАШИНАТА ГИ МАНИПУЛИРА ПО ПОРЪЧКА!--ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ!

137

въпрос

преди 1 месец

То това тая година избори ли бяха?Навремето какви избори направи Симеон! Избори с томбола.А сега-нищо и никакво!Избори без награди не са избори!Искаме си томболите и наградите!