Снимка: БГНЕС
fallback

В ЦИК бяха предадени изборните книжа и протоколи от Районните избирателни комисии от Стара Загора и Русе. Очакват се документите само от РИК-Софийска област и РИК-Шумен, предаде БНР.

Oще по темата
До четвъртък ЦИК трябва да въведе повторно данните от протоколите за проверка, както и да отстрани несъответствията. А след това и да обяви окончателните резултати от гласуването и разпределението на мандатите между партиите и коалиции, преминали 4-процентната бариера.

Според обработените до момента данни в 46-тото Народно събрание влизат 6 политически формации.

Партията на Слави Трифонов ИТН събира 23,91% от гласовете, а коалицията ГЕРБ- СДС - 23,69 на сто. Трета политическа сила е БСП за България с 13,51%.

Следват "Демократична България" с 12,56%, ДПС - с 10,66% и "Изправи се! Мутри вън!" - с малко повече от 5 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

КРУМ

преди 2 години

Чалгарите се взеха много насериозно.....Само за астронавтите..трябваше да онагледят изказването на мазния чалгар със скеч../примерно Ванката и една от *** балерини със скафандри...а водач на аероплана....северномакедонец....тогава щяха да са по-убедителни...Смешници...

14

Гледна точка

преди 2 години

До 10. Хе-хе, ти добре ли си бе, шушляк? Ами че ЦИК е на радеф и протестърите и почти цялата е против ГЕРБ.Какви глу.пости бълнуваш да нагласят резултата за Бойко?

13

1984

преди 2 години

Колко хиляди километра има между София и софийски окръг, че книжата пътуват два дни? Или техниците на ЦИК са некадърни и не могат да стъкмят исканите изборни резултати, въпреки барнатата програма на машините? Считам, че за Чалгуца Простаков не са гласували повече от няколко хиляди човека. Лично аз познавам само един... Странно е, че Славуца обяви правителство преди ЦИК да обяви официалните резултати. Вероятно е сигурен защото познава шмекерите, ЦИК-джиите и спецовете на фалшификати?

fallback