Снимка: Pixabay
fallback

Агресия в изборна секция в шуменското село Капитан Петко. 37-годишен мъж удари заместник-председателя й след забележка. Агресивният гласоподавател е задържан в местната полиция.

Инцидентът е станал тази сутрин около 10 часа. Полицейски служител, ангажиран с охрана на секция в селото, подал сигнал на мобилен екип за възникнало напрежение в помещението за гласуване. По негови данни, между жител на селото и член на секцията възникнал спор на висок тон. На място веднага е пристигнал полицейски екип, предаде БНР.

Oще по темата
Изяснено било, че в секцията влязъл да гласува 37-годишен жител. Докато си изчаквал реда за гласуване чул, че заместник-председателят на комисията прави забележка на друг гласоподавател, който придружава майка си и й давал указания как да гласува. Мъжът му казал да не прави забележки на хората в селото, обменили си реплики, след което 37-годишният ударил шамар на заместник-председателя на избирателната комисия.

Напуснал помещението и се отправил в неизвестна посока. По-късно е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. След задържането му е осигурена възможност и право да упражни своя вот. За нанесена телесна повреда по хулигански подбуди е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван на Районна прокуратура - Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

Важното е , че на съвестния гражданин е осигурена възможност да гласува въпреки, че бил задържан. Една гора бой май трябваше да му осигурят ама нищо

19

разяснение

преди 2 години

Тук коментиралите явно не могат да осмислят написаното. Придружителят инструктирал майка си как да гласува и зам.председателят на ИК му направил забележка, защото това разбира се не е законно. След което ромът на 37 години ударил зам-председателят, защото правел забележка на човек от неговото село. Разбирате ли ромската драма в случая?

18

Анонимен

преди 2 години

Изтрещяха всички. Не знаеш на какъв ще налетиш. Дарвин не излезе прав. От хора станахме м.ймуни.

fallback