Снимка: БГНЕС
fallback

Напрежение пред секция в Симитли. Малко преди обед там се разрази скандал между председателката й и група гласоподаватели, които пожелаха да упражнят правото си на вот с придружител. Наложи се и намеса на полицията.

Според председателя на СИК Анелия Никова това е било масова практика.

„Масово гласуване на избиратели с придружители. Едно от основните указания, написано в черни букви в нашите методически указания е, че неграмотността не е повод за  придружител. Когато някой е неграмотен, няма право да упражни гласа си с придружител“, поясни тя, цитирана от БТВ.

Oще по темата
Вследствие на създалата се ситуация имаше и задържан.

„Имаше хора, които не са добре и трябваше да влезна като придружител. Показах им, нали, документ. Задържаха ме, написаха ми протокол и така“, коментира Александър Мечкаров.

„Аз не допускам неграмотни хора да гласуват в секцията и няма да ги допусна, дори ако искат да ме набият“, казва председателят на СИК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

До Радослав

преди 2 години

.................българите гледат на дребно и не виждат цялото.. и бързат - искат всичко тук и сега! Сега в Европа се оформя десен Алианс, а те избират лгбт-глобалисти. Отново са в дисонанс - загубени объркани души!

78

До Радослав

преди 2 години

Никой няма да дойде и да оправи държавата на хора които не могат да си я оправят сами и не искат даже да гласуват! И в другите страни има корупция и хората НЕ гласуват със 100% убеденост НО правят компромиси, анализират и избират тези които са най-близо до посоката и ИДЕИТЕ им. В БГ има много ясен избор - Герб с подкрепата на Германия и световните христиандемократи/ЕС или евразия с пъстрия избор от потомствени крипто-комунисти и етнически партии. Докато българите гледат на дребно и не виждат цялото.. и бързат - искат всичко тук и сега! Сега в Европа се оформя десен Алианс, а българите избират

77

Радослав

преди 2 години

При избирателна активност от 32% и ако 50% от тези гласове са Не подкрепям никого, дали няма да има никакъв отклик в Европа? Дори и в България много хора ще започнат да задават неудобни въпроси. Да законово в момента е безполезно, но ако е масово, най малкото ще повдигне въпроса за легитимността на бъдещ парламент и правителство.

fallback