Снимка: архив, БГНЕС
fallback

50 000 души се очаква да дадат своя вот в Турция в неделя, сочат прогнозите на изселниците от България.

Секциите в страната са около три пъти повече – 112. В 69 от тях ще се гласува с машини. Предварително подадените заявления за вота в Турция са 24640.

Оказа се, че някои от турците с български паспорти не знаят, че има машинно гласуване, предаде БНР.

Oще по темата

Между 40 и 50 хиляди изселници от България живеят в град Чорлу. На предишния вот там имаше 2 секции. Сега са 7, само в една от тях няма да има машина. И хората са доволни, казва заместник-кметът на града Гюнер Четин.

„Доволни са, да, защото имаше много хора, които дойдоха да си подадат гласовете, но не можаха да гласуват и се върнаха от опашките. Сега всичко се нормализира. Мисля, че с тия седем секции всички хора ще дойдат да си подадат гласовете“, каза Четин.

Над 6 800 са предварително подадените заявления в Чорлу.

Причината е: „Предварително да са готови за изборите и да не се чака много, но и за повече секции“, казва Ренгинар Башаран.

А Весиле разбра от екипа на БНР, че има машинно гласуване. „Сега, сега чувам. Може да е по-трудно, иначе си даваш личната карта, записват те и толкова“.

Ахмет Йозгюр - кмет на квартал „Хавзулар“, където живеят много изселници, очаква спокойна обстановка в неделя.  „Ще видите, ако дойдете в изборния ден, колко хората спокойно… - на тая партия, на оная партия никой не казва да се гласува“.

Редовните автобусни линии от Чорлу за България са пълни с пътници. Много от хората отиват и да гласуват, и да сменят изтеклите си документи, ни разказват в Чорлу. Според Гюнер Четин няма да има организирани безплатни превози за деня на вота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Не мога да ги разбера тези ман-га-ли.преди 30 години си отишли с радост, където си принадлежат- още пазят българското си гражданство и гласуват за да ни правят мръсно. Оправия няма!

28

Анонимен

преди 2 години

Ами сега като няма екскурзия без пари май няма да се гласува. А ако е така да не би това да е било купуване на гласове до сега. Цели 30 години

27

Bg

преди 2 години

Има ли етническа партия дпс на ердоган в друга държава в света ?Защо само в България се допуска .Кой го допусна това?

fallback